Zombie koktel

Pripremite se za divlju vožnju uz koktel “Zombie”, napitak koji je tajanstven i složen kao što i samo ime govori. Ovaj tiki klasik može se pohvaliti snažnom kombinacijom svijetlog i tamnog ruma, daškom voćnih sokova i daškom egzotičnih sirupa, što rezultira pićem koje je istovremeno privlačno i opasno ukusno. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ove intrigantne tropske mješavine.

Povijest Zombie koktela

Zombie koktel osmislio je Donn Beach (Ernest Raymond Beaumont Gantt), osnivač Don the Beachcombera, jednog od pionirskih tiki barova u Hollywoodu 1930-ih. Naziv pića i reputacija njegove jačine navodno potječu od kupca koji je tvrdio da se nakon konzumiranja osjećao kao zombi. Poznato je da je Donn Beach svoje recepte za koktele držao u strogo čuvanoj tajni, dodajući zombiju privlačnost.

zombie koktel

Sastojci

45 ml (1,5 oz) svijetlog ruma
45 ml (1,5 oz) tamnog ruma
30 ml (1 oz) rakije od kajsije
30 ml (1 oz) soka od limete
30 ml (1 oz) soka od ananasa
15 ml (0,5 oz) grenadin sirupa
1 mrvica gorčine
Slomljen led
List ananasa, višnja maraskino i kriška naranče, za ukras

Zombie recept

Ohladite svoju čašu: Započnite hlađenjem tiki šalice ili velike čaše za koktele u zamrzivaču na nekoliko minuta. Ohlađena čaša poboljšava zombi iskustvo.

Pripremite svoje sastojke: Izmjerite svijetli rum, tamni rum, rakiju od marelice, sok od limete, sok od ananasa, grenadin sirup i biter. Grenadine sirup dodaje slatkoću i bogatu boju koktelu.

Napunite čašu smrvljenim ledom: izvadite ohlađenu čašu iz zamrzivača i napunite je smrvljenim ledom, stvarajući brežuljak koji gotovo doseže vrh.

Dodajte rumove i rakiju od marelice: U shakeru ili čaši za miješanje pomiješajte svijetli rum, tamni rum i rakiju od marelice. Brzo ih promiješajte.

Dodajte sok od limete i sok od ananasa: Ulijte sok od limete i sok od ananasa, dodajući mješavini tropsku koricu.

Pokapajte grenadine i bittere: pokapajte sirup grenadine preko smjese i dodajte malo bitera za složenost.

Shake (nije obavezno): po želji možete promućkati sastojke s ledom u shakeru za koktele nekoliko sekundi da se ohlade i dodatno izmiješaju. Međutim, protresanje nije obavezno.

Prelijte zdrobljeni led: pažljivo izlijte izmiješane sastojke preko zdrobljenog leda u čaši. Led će vam pomoći malo razrijediti koktel i održati ga osvježavajuće hladnim.

Ukrasite listom ananasa, trešnjom i kriškom naranče: završite svog zombija listom ananasa, trešnjom maraskina i kriškom naranče stavljenim na vrh leda. Ovi ukrasi dodaju tropski izgled.

Poslužite i uživajte: Vaš zombi koktel sada je spreman za uživanje. Pijuckajte polako i pripremite se za tiki avanturu kao nijedna druga.

Zombie je koktel koji utjelovljuje mističnost i privlačnost tiki kulture. Njegova kombinacija ruma, okusa egzotičnog voća i daška začina stvara kompleksan i zadivljujući doživljaj okusa. Zombie je poznat po svojoj snazi, pa je to piće u kojem je najbolje uživati u umjerenim količinama.

Bilo da organizirate tiki party, tražite tropski bijeg ili jednostavno žudite za okusom tiki povijesti, Zombie je klasičan izbor koji vas poziva da uronite u svijet tiki koktela. Dakle, podignite čašu, prigrlite tiki duh i krenite na ukusno putovanje sa zombijem. Živjeli!

Share your love