Singapore Sling koktel

Pripremite se da krenete na putovanje u daleke krajeve svijeta uz “Singapore Sling”, koktel koji je egzotičan i privlačan poput grada po kojem je dobio ime. Ovaj klasični napitak iz jugoistočne Azije spaja živahne note džina s voćnom slatkoćom brendija od višnje, dodirom citrusa i nagovještajem biljne složenosti, stvarajući piće koje je jednako tajanstveno i zadivljujuće poput užurbanih ulica Singapura. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ove bezvremenske i intrigantne mješavine.

Povijest Singapore Sling koktela

Singapore Sling ima legendarnu povijest koja datira iz ranog 20. stoljeća. Kreirao ga je barmen Ngiam Tong Boon u Long Baru hotela Raffles u Singapuru oko 1915. godine. Izvorno je osmišljen kao društveno prihvatljiv koktel za žene u vrijeme kada se gin smatrao preoštrim za mušterije. Tijekom godina postao je simbol singapurske gostoljubivosti i omiljeni klasik.

Sastojci

45 ml (1,5 oz) džina
15 ml (0,5 oz) rakije od višanja
7,5 ml (0,25 oz) Cointreaua (liker od naranče)
7,5 ml (0,25 oz) benediktina (biljni liker)
120 ml (4 oz) soka od ananasa
15 ml (0,5 oz) soka od limete
10 ml (0,33 oz) grenadin sirupa
Malo Angostura bitera
Maraschino višnja i kriška ananasa, za ukras
Kocke leda

Singapore Sling koktel

Singapore Sling recept

Ohladite čašu: Započnite hlađenjem visoke Collins čaše u zamrzivaču na nekoliko minuta. Ohlađena čaša pojačava tropsku privlačnost Singapore Slinga.

Pripremite svoje sastojke: Izmjerite gin, cherry brandy, Cointreau, Benedictine, sok od ananasa, sok od limete, grenadine sirup i sakupite ukrase.

Napunite čašu ledom: izvadite ohlađenu čašu iz zamrzivača i napunite je kockicama leda, ostavljajući dovoljno prostora na vrhu za koktel.

Pomiješajte koktel: U shakeru ili čaši za miješanje pomiješajte gin, cherry brandy, Cointreau, Benedictine, sok od ananasa, sok od limete, grenadine sirup i malo Angostura bittera. Snažno protresite dok se dobro ne sjedini.

Procijedite preko leda: pažljivo procijedite izmiješani koktel preko leda u Collins čaši. Led će održati koktel osvježavajuće hladnim.

Ukrasite trešnjom i kriškom ananasa: završite svoj Singapore Sling višnjom maraskina i kriškom ananasa stavljenim na vrh leda. Ovi ukrasi dodaju tropski dodir i nalet boja.

Poslužite i uživajte: Vaš Singapore Sling je sada spreman za uživanje. Pijuckajte polako i dopustite da vas egzotična mješavina okusa odnese na živahne ulice Singapura.

Singapore Sling je koktel koji odražava bit multikulturalnog šarma Lavljeg grada. Njegova harmonična kombinacija gina, cherry brandyja, citrusa i biljnih likera stvara piće koje je istodobno egzotično i osvježavajuće uravnoteženo.

Bilo da pijete vrućeg dana, sanjate o avanturi jugoistočne Azije ili jednostavno tražite okus singapurskog gostoprimstva, Singapore Sling je klasičan izbor koji vas poziva da uživate u kozmopolitskom duhu grada. Dakle, podignite čašu, nazdravite Singapuru i uživajte u egzotičnom i zadivljujućem putovanju Singapore Slingom. Živjeli!

Share your love