Sex On The Beach Koktel – Recept

Sex on the beach

Recipe by Popit, Pojest
Serviranja

2

serviranja
Priprema

5

minutes
Kalorije

92

kcal

Sex on the Beach koktel voćna je i osvježavajuća mješavina votke, rakije od breskve, soka od naranče i soka od brusnice. Njegovo ime i tropski okusi evociraju misli o toplim pješčanim plažama i bezbrižnim ljetnim danima, što ga čini popularnim izborom za zabave uz bazen i odmor na plaži.

Sastojci

  • 45 ml votke

  • 22,5 ml rakije od breskve

  • 120 ml soka od naranče

  • 120 ml soka od brusnice

  • Kriška naranče ili trešnje, za ukras

Upute

  • Napunite shaker ledom.
  • U shaker dodajte votku, rakiju od breskve, sok od naranče i sok od brusnice.
  • Dobro protresite oko 10-15 sekundi ili dok vanjski dio shakera ne postane mat.
  • Procijedite smjesu u highball čašu napunjenu ledom.
  • Ukrasite kriškom naranče ili trešnje.

Video

Sex on the beach koktel

Postoji nešto neosporno intrigantno u koktelu “Sex on the beach”. Njegovo provokativno ime odmah vas prenosi na zvukove udara valova i osjećaj pijeska pod prstima. Ovo osvježavajuće piće glavni je oslonac na jelovnicima mnogih barova, nudeći ugodnu mješavinu voćnih okusa koji služe kao savršena nadopuna toplom vremenu i suncu. Istražimo povijest, sastojke i kulturni utjecaj ovog omiljenog napitka.

Porijeklo

Podrijetlo koktela “Sex on the beach” pomalo je maglovito, kao i mnoge druge priče o koktelima, upleteno u opojni vrtlog povijesti i glasina. Najšire prihvaćena priča je da je nastao 1980-ih godina na vrhuncu popularnosti rakije od breskve. Liker je tek bio predstavljen američkom tržištu, a distributeri su održavali natjecanja kako bi potaknuli barmene da kreiraju pića koja predstavljaju novi proizvod.

sex-on-the-beach

Jedna od najpopularnijih priča govori o barmenu s Floride po imenu Ted Pizio. Prema legendi, Pizio je napravio koktel kao odgovor na natječaj proizvođača rakije. Njegov cilj? Prodati što više rakije. Što se provokativnog imena tiče, očito je riječ o jednostavnom marketinškom triku koji je kapitalizirao poznate plaže Floride i privlačnost zabave uz more.

Varijacije i kulturni utjecaj

Unatoč standardnoj recepturi, varijacije koktela “Seks na plaži” su uobičajene. Barmeni diljem svijeta daju svoj doprinos koktelu, dodajući sastojke poput soka od ananasa, vrhnja od kokosa, grenadina ili koristeći votku s okusom. Postoji čak i “mocktail” verzija, prikladno nazvana “Safe Sex on the Beach”, koja se odriče alkoholnih komponenti, ali zadržava voćnu privlačnost.

Koktel “Sex on the beach” često se povezuje s bezbrižnim duhom ljetovanja i tropskih izleta. Ugradio se u popularnu kulturu, pojavljujući se u pjesmama, filmovima i TV emisijama. Simbolizira opuštanje, slavlje i radost uživanja u slatkim trenucima života.

Ali njegova privlačnost nije ograničena samo na njegov okus i slike koje njegovo ime asocira. Također je koktel za početnike. Njegova priprema ne zahtijeva posebne tehnike ili opremu, što ga čini izvrsnim izborom za barmene početnike ili bilo koga tko želi začiniti svoju kućnu koktel igru.

Koktel “Sex on the beach” dokaz je snage sjajne marketinške strategije, privlačnog imena i univerzalne privlačnosti voćnih, osvježavajućih napitaka. Njegova povijest, poput mnogih koktela, ukorijenjena je u eksperimentiranju i privlačnosti natjecanja. Od svog nastanka u 80-ima prožetim rakijom od breskve do svog mjesta na modernim kartama koktela, i dalje je omiljen među onima koji traže okus ljeta i plaže u čaši.

Share your love