Hurricane koktel

Ako ste spremni da vas ponese vrtlog tropskih okusa i dašak duha New Orleansa, koktel “Hurricane” vaša je ulaznica za živahno i živopisno iskustvo okusa. Ovaj legendarni Big Easy napitak kombinuje voćnu slatkoću sirupa od marakuje s pikantnim sokovima citrusa i izdašnim preljevom ruma, stvarajući piće koje je šareno i odvažno poput grada koji ga je inspirirao. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ovog živahnog i poletnog klasika.

Povijest Hurricane koktela

Koktel Hurricane usko je povezan s New Orleansom, posebice s poznatim Pat O’Brien’s barom. Vjeruje se da je nastao tijekom Drugog svjetskog rata kada je viskija bilo u nedostatku, a rum je bio lako dostupan. Piće je dobilo ime po čaši u kojoj je izvorno posluživano, a koja je podsjećala na svjetiljku uragana. Tijekom godina postao je simbol grada i glavni dio proslava Mardi Grasa.

Hurricane kotel

Sastojci

60 ml (2 oz) svijetlog ruma
60 ml (2 oz) tamnog ruma
30 ml (1 oz) sirupa od marakuje
30 ml (1 oz) soka od naranče
30 ml (1 oz) soka od limete
15 ml (0,5 oz) grenadin sirupa
Slomljen led
Kriška naranče i višnja maraskino, za ukras
Uragansko staklo

Hurricane recept

Ohladite svoju čašu: Započnite hlađenjem hurricane čaše u zamrzivaču na nekoliko minuta. Ohlađena čaša pojačava živahnu prezentaciju Hurricanea.

Pripremite svoje sastojke: izmjerite svijetli rum, tamni rum, sirup od marakuje, sok od naranče, sok od limete, sirup grenadine i sakupite ukrase.

Napunite čašu smrvljenim ledom: izvadite ohlađenu čašu iz zamrzivača i napunite je smrvljenim ledom, stvarajući brežuljak koji gotovo doseže vrh.

Pomiješajte koktel: U shakeru ili čaši za miješanje pomiješajte svijetli rum, tamni rum, sirup od marakuje, sok od naranče, sok od limete i sirup grenadine. Promiješajte ili protresite dok se dobro ne sjedini.

Prelijte zdrobljeni led: pažljivo prelijte izmiješani koktel preko zdrobljenog leda u čaši. Led će održati koktel osvježavajuće hladnim i pomoći da se malo razrijedi.

Ukrasite kriškom naranče i trešnjom: Završite svoj Hurricane kriškom naranče i trešnjom maraskina na ledu. Ovi ukrasi dodaju prasak boje i tropski štih.

Poslužite i uživajte: Vaš koktel Hurricane sada je spreman za uživanje. Pijuckajte polako i dopustite da vas živahna mješavina marakuje, citrusa i ruma odnese na živahne ulice New Orleansa.

Hurricane je koktel koji sažima živu i energičnu atmosferu francuske četvrti New Orleansa. Njegova kombinacija živahnih okusa, izdašnog prelijevanja rumom i privlačne prezentacije čine ga savršenim izborom za slavlje, bilo da je u pitanju Mardi Gras ili bilo koja svečana prigoda.

Bilo da organizirate zabavu Mardi Gras, prihvaćate duh karnevala ili jednostavno tražite okus Crescent Cityja, Hurricane je klasičan izbor koji vas poziva da doživite živahnu i slavljeničku kulturu New Orleansa. Dakle, podignite čašu, nazdravite uz Big Easy i uživajte u šarenom i ukusnom putovanju Hurricanea. Živjeli!

Share your love