Grasshopper koktel

Ako imate sklonost prema slatkim i kremastim koktelima koji bi lako mogli poslužiti i kao desert, “Grasshopper” morate probati za svoje miksološke avanture. Ova prekrasna mješavina zelene nijanse kombinira okuse crème de menthe i crème de cacao, što rezultira hladnom poslasticom od mente i čokolade koja je savršena za opuštanje nakon obroka. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ovog klasičnog koktela.

Povijest Grasshopper koktela

Podrijetlo Grasshoppera pomalo je obavijeno velom tajne, ali vjeruje se da je izmišljen početkom 20. stoljeća. Njegove slatke, minty i desertne kvalitete brzo su ga učinile omiljenim u svijetu koktela.

grasshopper koktel

Sastojci

30 ml (1 oz) zelene crème de menthe
30 ml (1 oz) bijele kreme od kakaa
30 ml (1 oz) gustog vrhnja
Kocke leda
Strugotine čokolade ili grančica mente, za ukras (po želji)

Grasshopper recept

Ohladite čašu: Započnite hlađenjem čaše za koktel u zamrzivaču na nekoliko minuta. To će vam pomoći da vaš Grasshopper bude ugodno hladan.

Pripremite svoje sastojke: Izmjerite zelenu crème de menthe, bijelu crème de cacao i gusto vrhnje.

Dodajte led u shaker: Napunite shaker za koktele kockicama leda.

Kombinirajte sastojke: U shaker ulijte zelenu crème de menthe, bijelu crème de cacao i gusto vrhnje.

Snažno protresite: pričvrstite poklopac na shaker i snažno protresite smjesu oko 10-15 sekundi. Ovo ne samo da hladi koktel, već i stvara pjenu od vrhnja.

Procijedite u čašu: izvadite ohlađenu čašu za koktel iz zamrzivača i u nju procijedite smjesu Grasshoppera.

Ukras (po izboru): po želji svoj Grasshopper pospite komadićima čokolade ili grančicom svježe mente za dašak elegancije.

Poslužite i uživajte: Vaš Grasshopper je sada spreman za uživanje. Pijuckajte polako i uživajte u prekrasnoj kombinaciji mente i čokolade.

Skakavac je desert u čaši, što ga čini savršenim izborom za sladokusce. Njegova živahna zelena boja i dekadentni profil okusa čine ga glavnim nastupom na svakom okupljanju. Bilo da ga poslužujete kao poslasticu nakon večere ili jednostavno želite uživati u nečem slatkom i kremastom, Grasshopper nikada neće razočarati.

Dakle, ako ste raspoloženi za divan desertni koktel koji je i jednostavan za napraviti i potpuno zadovoljavajući, smiksajte Grasshopper i počastite se slatkom stranom miksologije. Živjeli!

Share your love