French 75 koktel

Za one koji žude za bezvremenskom sofisticiranošću pjenušavog koktela, “French 75” je utjelovljenje šumeće elegancije. Ovaj kultni napitak kombinira svjež i živahan karakter gina s oštarm okusom limunovog soka, daškom slatkoće i kišom pjenušavog vina, što rezultira pićem koje je jednako osvježavajuće koliko i profinjeno. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ovog pjenušavog klasika.

Povijest French 75 koktela

Koktel French 75 ima legendarnu povijest koja datira još iz Prvog svjetskog rata, a vjeruje se da je ime dobio po francuskom poljskom topu od 75 mm, moćnom oružju korištenom tijekom rata. Kaže se da je kombinacija džina i šampanjca u koktelu jednako moćna i poticajna kao i sam pištolj. Tijekom godina postao je simbol slavlja i elegancije.

french 75

Sastojci

45 ml (1,5 oz) džina
15 ml (0,5 oz) svježe iscijeđenog soka od limuna
15 ml (0,5 oz) jednostavnog sirupa (jednaki dijelovi šećera i vode)
Pjenušac (šampanjac ili prosecco)
Twist od limuna ili trešnje, za ukras
Kocke leda

French 75 recept

Ohladite svoju čašu: Započnite hlađenjem šampanjca u zamrzivaču na nekoliko minuta. Ohlađena čaša pojačava pjenušavost francuskog vina 75.

Pripremite svoje sastojke: izmjerite gin, svježe iscijeđeni sok od limuna i jednostavan sirup. Da biste napravili jednostavan sirup, pomiješajte jednake dijelove šećera i vode i miješajte dok se šećer ne otopi.

Napunite čašu ledom: Izvadite ohlađeni šampanjac iz zamrzivača i dodajte mu nekoliko kockica leda. Ovaj korak nije obavezan, ali može pomoći da koktel ostane hladan.

Ulijte gin, limunov sok i jednostavni sirup: pažljivo ulijte gin, svježe iscijeđeni limunov sok i jednostavni sirup preko leda u žljeb za šampanjac. Hladan led pomoći će u hlađenju sastojaka.

Prelijte pjenušavim vinom: nježno prelijte koktel pjenušavim vinom (šampanjcem ili prošekom), ulijevajte ga polagano i pustite da se pjenušavo vino stopi s ostalim sastojcima.

Nježno promiješajte: lagano promiješajte sastojke dugom žlicom kako biste bili sigurni da se harmonično sjedine bez gubitka mjehurića.

Ukrasite Lemon Twistom ili trešnjom: Završite svoj French 75 komadićem limunove kore ili maraskino višnje za dašak boje i arome.

Poslužite i uživajte: Vaš French 75 je sada spreman za uživanje. Pijuckajte polako i uživajte u pjenušavom i sofisticiranom šarmu ovog klasičnog koktela.

French 75 je koktel koji odiše bezvremenskom elegancijom i pjenušavošću. Njegova mješavina gina, limunovog soka, jednostavnog sirupa i pjenušavog vina stvara skladan profil okusa koji je savršen za slavljenje posebnih trenutaka u životu ili jednostavno dodavanje daška sofisticiranosti svakoj prigodi.

Bilo da nazdravljate prekretnici, obilježavate romantičnu večer ili uljepšavate okupljanje za užinu, French 75 je klasičan izbor koji vas poziva da uživate u pjenušavoj privlačnosti dobro napravljenog koktela. Dakle, podignite čašu, nazdravite bezvremenskom klasiku i uživajte u iskričavoj eleganciji French 75. Živjeli!

Share your love