Bramble koktel

Bramble koktel je prasak živih i osvježavajućih okusa, što ga čini suvremenim klasikom koji je savršen za one koji cijene ravnotežu između oporosti i slatkoće u svojim napitcima. Ova divna mješavina vješto spaja oštar zalogaj džina sa slatko-oporim okusom likera od kupina, nagovještajem citrusnog soka od limuna i malom kapljicom jednostavnog sirupa. Rezultat je vizualno zadivljujuće piće koje je jednako okrepljujuće koliko i vizualno zapanjujuće. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ovog modernog remek-djela.

Povijest Bramblea

Koktel Bramble osmislio je 1980-ih Dick Bradsell, poznati britanski barmen, i postao je omiljeni suvremeni klasik u svijetu miksologije. Inspiriran svojom ljubavlju prema kupinama i engleskom selu, Bradsell je napravio ovaj koktel kako bi dočarao iskustvo traženja šumskog voća.

Bramble

Sastojci

50 ml (1,7 oz) džina
25 ml (0,8 oz) svježe iscijeđenog soka od limuna
15 ml (0,5 oz) jednostavnog sirupa (jednaki dijelovi šećera i vode)
15 ml (0,5 oz) likera od kupina (npr. Crème de Mûre)
Svježe kupine i kriška limuna, za ukras
Slomljen led

Bramble recept

Ohladite čašu: Započnite hlađenjem staromodne čaše u zamrzivaču na nekoliko minuta. Ohlađena čaša poboljšava kvalitetu osvježenja Bramblea.

Pripremite svoje sastojke: izmjerite gin, svježe iscijeđeni sok od limuna, jednostavan sirup i liker od kupina. Da biste napravili jednostavan sirup, pomiješajte jednake dijelove šećera i vode i miješajte dok se šećer ne otopi.

Napunite čašu smrvljenim ledom: izvadite ohlađenu čašu iz zamrzivača i napunite je smrvljenim ledom, stvarajući brežuljak koji gotovo doseže vrh.

Ulijte gin i sok od limuna: pažljivo prelijte gin i svježe iscijeđeni sok od limuna preko zdrobljenog leda. Hladan led pomoći će da koktel ostane ugodno ohlađen.

Dodajte jednostavan sirup: prelijte jednostavnim sirupom gin i sok od limuna. Slatkoću prilagodite svojim željama dodavanjem više ili manje sirupa.

Prelijte likerom od kupina: polako ulijevajte liker od kupina preko stražnje strane žlice kako biste stvorili sloj na vrhu koktela. Liker bi se trebao slegnuti pri dnu, stvarajući vizualno privlačan gradijent.

Ukrasite kupinama i kriškom limuna: završite svoj Bramble s nekoliko svježih kupina i kriškom limuna stavljenim na vrh leda. Ovi ukrasi dodaju nalet boje i dašak arome bobičastog voća.

Poslužite i uživajte: Vaš Bramble koktel sada je spreman za uživanje. Pijuckajte polako i dopustite da vas živahni okusi kupine i citrusa odnesu u suncem obasjan vrt.

Bramble je koktel koji spaja privlačnost moderne miksologije s prirodnom ljepotom svježih sastojaka. Njegova mješavina gina, soka od limuna i likera od kupina stvara živahan i okrepljujući profil okusa koji je savršen za one koji cijene okus na otvorenom.

Bilo da organizirate vrtnu zabavu, slavite obilje sezone ili jednostavno tražite osvježavajući i suvremeni gutljaj, Bramble je klasičan izbor koji vas poziva da prigrlite ljepotu jednostavnosti i okusa. Dakle, podignite čašu, nazdravite živopisnom pripravku i uživajte u sjaju kupina prožetog kupinom. Živjeli!

Share your love