Black Russian koktel

Za one koji cijene bogate i robusne okuse likera od kave i votke, “Black Russian” je klasičan koktel koji nikada ne izlazi iz mode. Ovaj jednostavan, ali ugodan napitak kombinira duboke note kave Kahlúe s čistim, oštrim profilom votke, što rezultira koktelom koji je mračan i zagonetan kao i njegovo ime. Pridružite nam se dok istražujemo povijest i recept ovog trajnog favorita.

Povijest Black Russian koktela

Podrijetlo Crnog Rusa je pomalo nejasno, ali vjeruje se da je nastao kasnih 1940-ih ili ranih 1950-ih. Njegova jednostavnost i uravnoteženost pridonijeli su njegovoj trajnoj popularnosti, čineći ga idealnim izborom za one koji traže jednostavno i zadovoljavajuće piće.

Sastojci

50 ml (1,5 oz) votke
20 ml (0,75 oz) likera od kave (kao što je Kahlúa)
Kocke leda

Black Russian koktel

Black Russian recept

Ohladite svoju čašu: Započnite s hlađenjem staromodne čaše (kameno staklo) u zamrzivaču na nekoliko minuta. Ohlađena čaša održava vaš Black Russian ugodno hladnim.

Pripremite svoje sastojke: Izmjerite votku i liker od kave. Kahlúa je popularan izbor zbog svog bogatog okusa kave s primjesama slatke vanilije.

Dodajte led u čašu: izvadite ohlađenu čašu iz zamrzivača i napunite je kockicama leda, ostavljajući dovoljno prostora na vrhu za koktel.

Ulijte votku: Pažljivo prelijte votku preko leda u čaši. Hladan led će pomoći da se votka ohladi.

Dodajte liker od kave: zatim lagano prelijte liker od kave (Kahlúa) preko votke. Dva sastojka će se prirodno spojiti.

Lagano promiješajte: Koristite mješalicu ili dugu žlicu da lagano promiješate sastojke, pazeći da se dobro izmiješaju. Rezultat bi trebao biti bogat, taman i zadivljujući koktel.

Poslužite i uživajte: Vaš Black Russian je sada spreman za uživanje. Pijuckajte polako i uživajte u skladnoj mješavini votke i likera od kave.

Zašto volimo Black Russian

Black Russian je koktel koji naglašava divan spoj kave i votke. Njegov dubok i odvažan profil okusa, zajedno s njegovom jednostavnošću, čini ga trajnim klasikom za ljubitelje kave i koktela.

Bilo da tražite luksuznu noćnu kapu ili nešto novo, Black Russian je bezvremenski izbor koji donosi i okus i eleganciju. Dakle, natočite si čašu, nazdravite i prihvatite mračnu i zagonetnu privlačnost ovog klasičnog pića. Na zdorovie!

Share your love